• SALAMANDER

    Profile PVC SALAMANDER

    • Fabricate integral in Germania.
    • Paleta larga de culori (nuante unicolor si imitatii lemn).
    • Optimizate pentru o protectie termica sporita.

    Afla mai multe

  • ROTO

    Elemente de feronerie ROTO

    • Garantate pentru minim 15.000 de cicluri de functionare.
    • Asigura un grad ridicat de securitate.
    • Prezinta o distributie foarte buna a fortei de etansare.

    Afla mai multe

  • SICOM

    Usi de garaj
    cu paneluri sectionale

    • Dotate cu garnituri de etansare.
    • Fabricate din otel galvanizat cu izolatie de poliuretan.
    • Coeficient de izolare termica mare.

    Afla mai multe

Informatii utile

Condensul

Condensul apare atunci cand suprafata cladirii nu este bine izolata termic si vaporii de apa care o traverseaza se racesc brusc si apare asa numitul "punct de roua", care atunci cand se formeaza in treimea interioara a grosimii peretelui, determina aparitia condensului, si implicit : umezeala, mucegai, etc.

Utilizatorii locuintelor care au ferestre noi, ar trebui sa tina seama de adaptarea la noile conditii de aerisire. Vechile ferestre erau de regula neetanse si permiteau un schimb permanent de aer.In cazul noilor ferestre, mult mai etanse, schimbul de aer necontrolat nu mai este posilbil, astfel incat locatarii trebuie sa asigure aerisirea suplimentara a incaperilor, pentru a evita formarea condensului (aerisirea trebuie facuta de cel putin 2-3 ori pe zi).

Condensul nu se poate elimina complet insa se pot diminua sansele ca acesta sa se produca respectand cateva masuri cum ar fi:

  • aerisirea incaperilor cu ferestrele cu geam termopan de cel putin doua-trei ori pe zi, cu precadere dimineata si seara;
  • la construirea instalatiei de incalzire a casei sa se prevada montarea caloriferelor sub ferestre astfel incat caldura degajata sa incalzeasca si sa mentina la o temperatura cat mai apropiata de temperatura camerei sticla geamului; Glafurile de interior sa fie alese si montate astfel incat sa nu obtureze ajungerea caldurii de la calorifer la geamul termopan;
  • in cazul balcoanelor trebuie realizata o termoizolatie a peretilor exteriori, a podelei si a tavanului;
  • montarea grilelor de ventilatie permanenta.

Intretinerea tamplariei PVC

Intretinerea tamplariei PVC nu este o operatiune complicata, spalarea se poate efectua cu un material moale si detergenti neutri lichizi si solizi dizolvati in cantitatea corespunzatoare de apa. Atentie, se va evita contactul tamplariei PVC cu agenti abrazivi sau solventi organici (benzina, alcool, acetona)! Tamplaria realizata din profil PVC nu necesita alte finisaje (vopsire, lacuire).

Nu se deschid ferestrele la mai putin de doua ore dupa izolarea cu spuma. Nu interveniti in structura de ziduri, daca acest lucru poate afecta tamplaria. Nu astupati cu zidarie orificiile pentru scurgerea apei din tamplaria PVC precum si orificiile sistemelor de inchidere (broastelor si yalelor) usilor. La efectuarea lucrarilor de zidarie/tencuieli protejati fenoreria tamplariei PVC de praf.

Dupa montarea ferestrelor se recomanda ca in termen de maxim 10 zile sa se efectueze zidaria peste spuma poliuretanica de preferat cu ciment la exterior si acoperind tocul tamplariei circa 1 cm (in cazurile in care tocul tamplariei nu este deja ingropat la exterior). De asemenea se vor efectua reparatii si izolatii la peretii exteriori ai constructiei, precum si glafuri si pervaze exterioare.

Folia protectoare se inlatura intr-un interval de maxim 30 zile de la efectuarea montajului, dupa aceasta perioada fiind mai dificil de inlaturat. In cazul balcoanelor inchise cu tamplarie PVC este obligatorie izolarea peretilor, pavimentului si a plafonului. Este interzisa gaurirea profilelor pentru montarea de jaluzele, perdele sau alte obiecte decorative. Pentru o buna functionare feroneria trebuie unsa anual cu ulei pentru mecanisme fine, iar garniturile cu o emulsie siliconica.

Recomandam revizia periodica a ferestrelor si usilor din PVC la un interval de un an, maxim doi (daca tamplaria este noua). Toate componentele mobile ale feroneriei trebuie sa fie unse, dar cu solutii care nu vor afecta protectia la coroziune. Aceste interventii periodice facute de specialistii nostrii prelungesc viata tamplariei si calitatea acesteia oferind o functionare corecta a ferestrelor dumneavoastra datorita reglajelor care se efectueaza in momentul reviziei.